Opdatering på huset

Tiden er gået hurtigt, og vi har selvfølgelig overtaget vores hus. Dejligt igen at være i et nyt hus. Der er nu gået over en måned siden vi flyttede ind. Dette indlæg blev startet lidt efter vi flyttede ind, men fik aldrig tid til at gøre det færdigt.
Så har skrevet lidt mere på nogen af problemstillingerne, men tiden vil vise om jeg får tid til at beskrive alle de forskellige problemer vi har været igennem.

Huscompagniet har gang i mange huse i vores område, hvilket gør at de og deres underleverandører er hårdt presset. Det går desværre ud over servicen.
Vi fik vores hus til den aftale tid, med nogle mindre rettelser.
Igen var vi rigtig glade for at have en byggesagkyndig med, som havde det rigtige metoder til at finde problemer.

Par dage før overtagelsen, manglede der stadig en del, men utroligt hvor meget der kan laves i sidste øjeblik.
Følgende problemer havde vi ved overtagelsen.

  • Et par håndfulde steder med udbedringer af mailen
  • Loftplade i køkkenalrum med bule
  • 2 klinker i badeværelse med skår
  • Manglende hylder i HTH skabe
  • Jord fra nabogrund “væltet” ind på vores grund.

Koldt gys

Efter at have overnattet i huset første gang, fandt vi så også ud af, at de ikke havde tilsluttet varmvandssystemet færdigt. Så første bad i det nye hus, blev meget koldt!
Efter at have snakket med Uggerly fik jeg fat i nogle montører der arbejdede på et andet hus på vejen. De fik hurtigt monteret og aktiveret anlægget.

Det viste sig dog at der var flere ting med VVS anlægget der ikke var lavet færdigt. F.eks. var den forkerte udeføler monteret og faktisk var den slet ikke monteret ind i kontrolboksen. Det blev dog fikset, sammen med de andre småting. Så nu tror vi at anlægget kører optimalt.

Det viste sig også, at man fra Uggerly VVS side, havde glemt at placere de vandlåse som passede til vores afløb på det store badeværelse. Det betød at det lugtede en del af kloak, samtidig med at der trak koldt luft op.
Det virker som om de godt kunne bruge en checkliste før de melder noget klart.

Fugt i skur

Ved foraflevering, var der så slemt med fugt i vores skur, at det dryppede vand ned fra loftet, og væggene og døren var helt fugtig. Først skulle det være fordi at luftspjæld i dør ikke var åbnet. Derudover sørgede Huscompagniet for at døren stod åben så  meget som muligt for at lufte ud.
Da vi 2 uger efter skulle overtage huset, var fugten stadig meget høj. Omkring 80%!
Vi blev dog lovet at det nok skulle falde med tiden. Det skete dog aldrig, dog var der ikke fugt langs væggene mere.
I forbindelse med at Huscompagniet var fordi og ordne noget andet, var personen der stod for deres 1.års gennemgang også på besøg. Han ville straks skaffe en affugter, fordi det var det eneste der ville hjælpe.
Den har nu stået der i 5 dage, og vi har tømt vand fra den hver dag. Nu er fugtigheden nede på 45%, men anlægget for lov til at stå der i 10 dage. Huscompagniet betaler for den strøm den bruger!
Hvis fugtigheden ikke kan holdes nede, vil Huscompagniet lave en ekstra taghætte for at sikre et bedre udsug.

Det var en “lille” opdatering herfra. Der er meget mere at fortælle, men desværre er tiden ikke lige til mere. Skriv endelig en kommentar, hvis du ønsker at have noget uddybet eller har andre spørgsmål.

Dette indlæg blev udgivet i Husbyggeri og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *